Bentonitlera

Bentonitlera absorberar slaggprodukter och toxiner från huden, minskar svullnad, rengör porer och verkar effektivt på inflammationer. Därför är den fantastisk inom skönhetsvård, men den kan även göra underverk invärtes.

I detta inlägg kommer vi att ta upp några väldokumenterade hälsofördelar med Bentonitlera.

 

Rensar kroppen på gifter

Många dricker Bentonitlera för att absorbera gifter ur kroppen. I en studie på råttor, gav man råttorna vatten som innehöll cyanid. Därefter fick de varierande doser av Bentonitlera. De råttor som fick högst dos lera, hade minst mängd toxiner i kroppen efter 3 veckor.

 

Tungmetaller

Bentonitlera har en negativ laddning, vilket betyder att den kan binda till positivt laddade metaller som bly. En studie visade att Bentonitlera var ett effektivt sätt att eliminera bly från avloppsvatten.

 

Dosering

  • ½-1 msk Bentonitlera, eller 1 tsk rent pulver.
  • 0,5 l vatten

Du kan även addera 1 msk fiberhusk (psylliumfröskal) för att rensa tarmen ännu mer. Använd minst 5 dl vatten om du väljer att addera fiberhusk. Avsluta med att dricka ytterligare 5 dl vatten efter din Bentonitdrink.

Eftersom Bentonitlera absorberar och binder gifter, binder det även näring och mediciner. Ta därför inte mat eller medicin minst 2 timmar före eller efter din drink. 

 

Tarmsköljning

När man ska göra tarmsköljning är det vanligt att man dricker Bentonitlera innan tarmsköljning, även här gärna i kombination med fiberhusk.

 

Motverka förstoppning och tarmproblem

Eftersom Bentonitlera absorberar toxiner, kan det hjälpa till att balansera en tarm i obalans och därmed minska symptom hos personer med tex IBS eller förstoppning. Även magsår har blivit bättre.

 

Candida

Här är en studie som har visat att Bentonitlera motverkar Candida rugosa. Bentonitlera är vanligt vid behandling av Candidaöverväxt, både invärtes och utvärtes.

 

Diarré och virus

Vissa studier visar även att absorberande lera, som Bentonit kan hjälpa att lindra virusrelaterade tarmbesvär som diarré. En studie visade att en liknande lera hjälpte till att stoppa Rotavirus från att återskapa sig. Studier In vitro har även visat att det kan hjälpa mot Coronavirus. Vid alla virus rekommenderar vi även höga doser C-vitaminL-Lysin, D-vitamin och Kolloidalt silver.

 

Njurarna

Bentonit har i en studie på råttor visat sig främja diffusion av urea från blodet till tarmen, och därmed förhindra att urea absorberas i tarmen. Detta är mycket fördelaktigt för njurarnas hälsa. Att mycket gifter absorberas minskar ju även belastningen på njurarna generellt.

 

Problemhud

Oavsett om du har oljig hud, acne, eksem, utslag, psoriasis eller andra hudproblem, kan bentonitlera hjälpa dig att lindra dina problem.

Eftersom leran absorberar så mycket toxiner och är basisk, kan den både minska inflammation och dra ut gifter ur huden. Blöjeksem kan tex lindras genom att smörja barnet med bentonit enligt flera studier.

 

Tandhälsa

Leran är basisk och innehåller mycket mineraler, den reducerar därför syran i munnen. Du kan alltså skölja munnen med lite bentonitlera efter att du ätit något syrligt eller frätande.

Du kan även använda leran i tandkräm, då det har en naturlig polerande effekt.

Gör egen tandkräm genom att blanda lite kokosolja, bikarbonat, bentonitlera och myntaolja. Bentonitleran har faktiskt använts för att rengöra exklusiva bilar eftersom den inte repar lacken.

 

Ansiktsmask

Eftersom denna Bentonitlera redan är blandad med vatten, är den enkel att applicera i ansiktet som mask. Låt den sitta tills den torkat och skölj sedan av. 

 

Under armarna

Du kan med fördel använda leran under armarna för att minska lukt och bruna fläckar.

 

Händer och Fötter

Du kan även göra en mask på både händer och fötter. Bentonitlera är antibakteriellt och basiskt och kan dessutom hjälpa mot tex fotsvamp.

Denna studie visade att Bentonitlera kan lindra kronisk dermatit på händerna.

 

Hår

Problem med hårbotten kan även bli bättre genom att göra inpackningar med lera. 

 

Myggbett och andra utslag

När myggan biter dig sprutar den även in sin saliv under huden som kliar när vårt immunförsvar reagerar. Genom att sätta på bentonitlera direkt, dras detta saliv ut. Det fungerar likadant om du tex bränner dig på en nässla eller manet mm.

Bentonit har visat sig hjälpa mot utslag av murgröna.

 

Viktnedgång

Många använder Bentonitlera för att gå ner i vikt. Leran absorberar fett i tarmen och det verkar även påverka vikten.

 

Erfarenheter

Vi har många i vår facebookgrupp som har blivit hjälpt av Bentonitlera.

En medlem skrev så här:

"OMG vad bentonitlera är effektivt! Har fått ut en hel stad idag, (ursäkta för den känsliga) fattar inte de kan rymmas så mycket där inne. I morse mådde jag riktigt dålig, mådde illa o var jätte-dimmig. Just nu flera kilo lättare och är för första gången klar i huvudet på så länge! Känner mer smak och lukt. Har dessutom klarat och bara dricka idag och inte äta, (har känts nödvändigt) vilket jag inte klarat annars. Då har jag ändå bara tagit 1/2 tsk lera 2 ggr per dag + psylliumfrö i knappt en vecka. Tack för detta goda tips du gav mig!"

 

Biverkningar

Studier har inte visat på några biverkningar av Bentonitlera, så länge man håller sig till rekommenderad dos.

Bentonit ska tas med mycket vatten för att undvika förstoppning. Man kan även få utrensningssymptom, men dessa är övergående.

 

Informationen på den här bloggen är inte skriven av läkare och ska inte ses som medicinska råd. Ta kontakt med läkare vid sjukdom.