Emelies hälsoresa

Jag har haft psykiska problem så länge jag kan minnas, sömnproblem, depression, ångest. Har även haft problem med eksem, kronisk förstoppning, övervikt, ADHD och koncentrationsproblem. 

Min resa började egentligen med att jag gick till en homeopat hösten 2011. Läkarna skulle i den vevan skriva ut litium till mig för att se om jag blev bättre på det och i så fall sätta en bipolär diagnos.

Homeopaten gav mig aviena sativa och belladonna samt kostråd liknande fas 2 i Natures kostprogram. Bara tre dagar senare kände jag mig som en ny människa och sov en hel natt för första gången på evigheter!

På två veckor hade mina enorma eksem, som jag hade på baksida lår, helt försvunnit. Kvar var bara ärr. 

Jag fortsatte att äta enligt homeopatens kostråd och var nöjd med att hudproblemen var borta och det mentala mer stabilt, jag fortsatte dessa råd fram till 2012. Då föll jag tillbaka i gamla vanor och åt massa mejeri, bullar, kakor, godis under 3 veckor. Därefter gjorde jag en raw detox på egen hand i 4 månader, innan jag föll av vagnen igen när det var dags för julmat och julgodis.

Direkt efter nyår gick jag över till en helt raw livsstil. I början av maj började jag leva som frukterian, dock utan örter.  Jag levde enligt filosofin High carb/Low fat, det höll i 1, 5 år ungefär.

Under denna tid som frukterian försvann mina förstoppningsbesvär helt. Sista halvåret hade jag ett kostant sug efter salt och fet mat så jag det hela slutade med att jag gick över till Paleo. När jag började med Paleo kom förstoppningsbesvären sakta tillbaka. Även sömnproblemen kom smygande tillbaka.

Jag levde på paleokost under ett par år och mådde hyfsat, men efter att jag fick min dotter i september 2017 och där fick ännu mer sömnbrist, så kände jag att jag var tvungen att göra en förändring.

Jag var redan här medlem i gruppen Body Cleanse Sweden så jag visste vilken väg jag skulle gå. Tyvärr kunde jag inte gå all in pga att jag ammde. Men jag blev vegan igen och började sakta introducera frukt.

Jag hade tidigare varit skeptisk mot frukten, att den skulle läka mig, eftersom, jag tidigare varit frukterian i mer än ett år. Men det kändes logiskt och jag lyssnade mycket på vad vänner i gruppen sa och vad Dr Morse sa.

En god vän påpekade även att jag inte åt örter första gången jag provade att vara frukterian och att jag borde se vilken skillnad det blev,

Ojjj... örterna gjorde verkligen skillnad! Jag blev faktiskt förvånad över hur stor skillnad det blev och hur snabbt det gick. Efter bara 3 veckor började mina njurar att filtrera, något de inte gjort på många år.

Jag har lärt mig under den här resan, att alla är olika men ändå väldigt lika! Jag anser att frukt är vår naturliga föda och vid ohälsa så är naturens eget apotek ett otroligt verktyg. 

Idag är det endast lite ADHD symptom som hänger kvar ibland, men som jag inte stör mig mycket på alls, det kommer lätta även det med tiden.. :) 

 

Informationen på den här bloggen är inte skriven av läkare och ska inte ses som medicinska råd. Ta kontakt med läkare vid sjukdom.

Taggar: Hälsoresor