Grunden till de flesta besvär och kroniska sjukdomar

Vad grundar sig egentligen de flesta besvär och kroniska sjukdomar av?
  • Stagnerad lymfa
  • Njurar som inte filtrerar ordentlig
  • Försurad kropp
  • Trötta binjurar/utmattning
  • Dåligt immunförsvar

I det här inlägget tänkte jag försöka förklara lite på ett mer logiskt och lättförklarligt sätt. 


Tänk dig att du har som sega slemgeléklumpar i kroppen (som självklart inte ska vara där) Ni vet tex sådana där gelehjärtan? Tänk att den slemmiga gelén som sitter här och där, sitter fast på olika ställen i kroppen. Ingen trevlig tanke, men ledsamt nog sanningen för i princip alla med kroniska besvär. 


Det här är stagnerad lymfa och stagnerad lymfa kan du ha precis överallt i kroppen. I tarmarna, njurar, levern, binjurar, sköldkörteln, andra körtlar, leder, muskler etc etc. Om dina njurar inte filtrerar lymfa, åker avfallet runt i kroppen och besvär och sjukdomar kan upptså. Har du även intagit lite Antibiotika på det, trycks immunförsvaret ner. Du kanske även har använt kortison och/eller andra mediciner och då organen mer belastade av alla gifter mm. Ju mer belastingar, detso svårare att få bort och immunförsvaret har inte heller kraft att hålla inkräktare i schack, vilket resulterar i fler besvär och sjukdomar. 


Vid stagnation i lymfan kan man få alla möjliga kroniska åkommor, sjukdomar såsom sköldkörtelbesvär, mag- och tarmproblem, inflammationer, binjureutmattning, bihålebesvär, samtliga hudåkommor, ödem, matintoleranser, allergier, astma, cancer mm, mm. Får du tex en tumör, beror det på stagnerad lymfa. Och ju mer mejeri och annan försurande mat du intar desto svårare är det att få bort tumören. 


Mejeri är rena skräcken för våra kroppar, det kloggar igen lymfan, ger inflammationer, ökar risken för osteoporos, cancer mm. Så mejeri är inget vi borde lärt oss inta och älska. Inte heller fermenterat, trots de goda bakterierna då det jäser i magen och göder svamp/Candida.  


Har man stagnerad lymfa, har man därmed färre NK celler (Natural killers) som mognar i lymfnoderna. Då kan allt ifrån från borrelia, co-infektioner till parasiter, virus, candida mm få fäste. 


Tänk dig bakterier, spiroketer eller Candida som har sitt näste i stagnerad lymfa och biofilms. Det är deras "hem" kan man säga och så länge dessa ”hem” finns får både skolmedicin (Antibiotika) och vanliga kosttillskott svårt att ta död på inkräktarna då deras hem skyddar dem. 


Om du tittar på den första videon nedan, du behöver inte se hela utan titta på vad som visas på datorskärmen. Här ser du bakterier/spiroketer som bor i deras ”hem”. Intar man då tex Antibiotika eller något annat bakteriedödande kommer Antibiotikan bara åt inkräktarna som är runt om biofilms. Antibiotika och bakteriedödande kan inte tränga in i hemmet och ta död på dom där inne, detsamma gäller Candida/svamp. (Obs, bör inte ses av känsliga) 
Visste du att 32 av 40 kroniskt sjuka har spiroketer i kroppen? Läs mer här:

 

Jag och många med mig, har eller har haft en sk krypande, brännande känsla inunder huden, i benen, speciellt nattetid och för en del kan det just vara spiroketer som härjar runt och de lever gärna rövare kvälls/nattetid. För två år sedan fick jag ut tusen och åter tusentals spiroketer genom huden.
Sen har många även för mycket syror i kroppen som kan vara orsaken till känslan av att det kryper, likaså en stickande känsla, samt domningar. (Restless legs)

 

Hur gör man då för att få bort stagnation i lymfan?

Först och främst, ändra kosten och lika viktigt, se till att njurarna filtrerar eller börjar filtrera mer. Det här är Prio 1. Om njurarna inte filtrerar kommer man aldrig återfå sin hälsa och så länge du fortsätter att inta mejeri, stärkelse, socker, alkohol, kaffe, protein, fett (speciellt animaliskt) kommer du ha kvar dina besvär mer eller mindre i resten av ditt liv. Och ännu mer troligt är att du får fler besvär med tiden. Har du mycket besvär med magen rekomenderas även att göra ett par tarmreningar.  
Allt hänger på hur starkt ditt immunförsvar är, hur mycket stagnation i lymfan du har och hur binjurar samt andra körtlar mår, samt hur mycket dina njurarna filtrerar. 
Börja inta mer Raw food, mer frukt (av de du tål i början) och stötta gärna njurarna med örter. Allt nu för att hjälpa njurarna komma igång. Vill du hjälpa kroppen med örter så har Naturterapeut Jimmy Lindau tagit fram jättebra naturliga örtkomplex med ekologiska örter. För att underlätta så heter komplexen vad de stöttar, tex BinjurekomplexNjurkomplexLymfkomplexCirkulationskomplexDetoxkomlexMag- & TarmkomplexParasitbalansLeverkomplexHormonkomplexBindvävskomplexKörtelkomplexHudkomplexNervkomplex,  Led- & Muskelkomplex och Sömnkomplex

 

Maten

Uteslut socker, gluten, mejeri, animalier, kaffe, alkohol. Ät gärna även mindre portioner och mer ofta, allt för att låta tarmarna få vila och återhämta sig, samt att du även här hjälper binjurarna att hålla en mer jämn blodsockernivå.

 

Tugga maten

Det är oerhört viktigt att du alltid tuggar riktigt noga, minst 20-50 gånger per tugga, för det är här matsmältningen börjar. Maten bör vara som babymos innan du sväljer och du bör även tugga smoohties. 

 

Hur lång tid tar det innan man blir frisk?

Hur länge man behöver jobba med sina grundproblem och kosten, beror helt på hur svåra besvär du har och vilken immunförsvarsnivå du ligger i. 
I vår facebookgrupp Body Cleanse Sweden finns kostråd i olika faser, massa mer info, samt daglig frågetråd.
Börja jobba lite lätt med lymfan såsom torrborstning, yoga, massage, lättare motion, bastu, duscha omväxlande varmt och kallt, men börja inte med allt på samma gång då utrensningsbesvären kan bli alldeles för jobbiga. 
Viktigt även att andas rätt, så vet du om dig att du endast andas med lungorna.. Försök tänka på att andas med magen och lär dig djupandning. Läs mer om djupandning här

 

Sist men inte minst – Motion, att röra på sig.

Lymfan har ingen pump såsom hjärtat har till blodet. Ju mer du sitter, eller ligger stilla, desto mer stagneras lymfan. Du får tillslut fler och fler besvär och blir mer trött/utmattad. Så det är oerhört viktigt att du rör på dig dagligen, håller igång lymfan. Gör det du tycker lite bättre om så blir det lite roligare, tex att promenera, cykla, simma, dansa, träna på gym etc. 
Får du mer ont, känner dig tung och allmänt seg/utmattad i kropp när du utfört någon syssla/träning? 
Ta det lite lugnare en tid, stressa inte fram motionen, ta det lite successivt dag för dag, vecka för vecka. Är du mer eller mindre sängliggande? Gör mini-övningar i sängen eller soffan med armar och ben,  några minuter här och där dagligen. Och ta det som sagt i din takt.

 

Djupare detox = Luckra upp biofilms/stagnation i lymfan

Att detoxa på djupet betyder all-in på frukten och samtidigt stötta upp med örterna. Vindruvor, vattenmelon samt de sura frukterna och bären är det som detoxar mest. Tål man inte frukt, har mkt stagnation i lymfa, njurar som inte filtrerar, är tex histaminkänslig etc, bör man först stötta upp binjurar och njurar en tid innan man går all-in på frukten. 
Fasta på endast vindruvor är bland det bästa man kan göra, liksom fruktjuice, helst då mest sura frukter och/eller rent vatten, då får även tarmarna vila från alla fibrer och kroppen kan fokusera mer på att rensa och återställa kroppen.

 

Om inte njurarna filtrerar, var tar då avfallet vägen?

Jo, det stannar i kroppen och kan förflytta sig till andra ställen. Därför är det så otroligt viktigt att få igång sina njurar ordentligt. För mig tog det lite över 3 månader innan jag började filtrera pga att mina njurar var så överbelastade (har haft besvär med njurarna sen jag var 16 år) och jag fick inte gå på någon juicing i vintras utan först endast koncentrera mig på att stötta och hjälpa njurarna med frukt och örter. 
För en del kan det gå relativt fort till att njurarna kommer igång, andra kan det ta längre tid. Jag intog även samtidigt parasitkurer då jag visste att jag fortfarande bar på en massa inkräktare.

 

Vad kan man vänta sig för utrensningsbesvär?

Allt möjligt mellan himmel och jord… och lite till. Beror helt på ditt immunförsvar och hur belastad kroppen är. Ju fler besvär, ju längre du har gått med dina besvär desto fler utrensningssymtom kan du vänta dig. Därför rekommenderas att du ser över i vilken immunförsvarsnivå du ligger i och tar det i din takt med frukt/örterna.

 

För varje dag du detoxar, luckras stagnationen upp mer och mer och mer och förs ut ur kroppen via urinen. Tänk igen på "gelehjärtat" jag nämnde i början. Att du tar en liten tugga varje dag av det och efter en tid är den borta. Likadant är det med stagnationen samt då fler och fler NK celler produceras och tar hand om inkräktarna. 


Allt jag bloggar om, skriver i grupperna kanske kan låta lite ”för enkelt för att vara sant” Är det verkligen så enkelt att man kan få igång lymfan, se till att njurar filtrerar, detoxa med frukten/örterna och få väck Borrelia, co-infektioner, virus, candida, parasiter, hjärndimma, mag-, hudbesvär mm?

 
Ja, det ÄR så ”enkelt”, även om det kan ta lite tid och vara jobbigt (även mkt jobbigt) för en del. Än en gång, allt hänger på ditt immunförsvar. Ju lägre ner i nivåerna desto längre tid tar det att tillfriskna. 


Sök gärna på Dr Morse på youtube. Skriv sen in på hans kanal det du undrar över, allt från what-ever till what-ever. Han har runt 600 videos, behandlat patienter i över 40 år och han och hans team har botat 150.000 människor  världen över. Även mycket svåra, sk obotliga sjukdomar. 


Till dig som missat min hälsoresa, hur sjuk jag varit sen jag föddes och hur jag mår idag, läs gärna den här. 


I gruppen får facebookgrupp Body Cleanse Sweden har vi nu så många medlemmar som mår fantastiskt mycket bättre och det är en sån värmande känsla i hela kroppen att läsa om medlemmars förbättringar. Finns de med både ME/CFS, MS, Fibromyalgi, Utmattningssyndrom, Hormonella besvär, Hudbesvär och många andra kroniska besvär som idag, efter en tid på programmet/rekommendationerna, äntligen börjar få ett liv igen. Hur magiskt är inte det? <3 


Det finns ingen bättre känsla på jorden att få höra och läsa om förbättringar och tillfrisknanden. Det här är vad jag och vi på Academy of Nature brinner för, att kunna få vara med på ett hörn till ett bättre mående <3

 

Nedan kan du läsa om några medlemmar, vad som hände när de började med frukt och örter:

Viktoria

Malin

Emelie

 

Vill passa på att Tacka alla goa medlemmar i Body Cleanse Sweden för all pepp, stöd och push ni dagligen ger varandra och Tack även till Er som är så otroligt gulliga och hjälper till i trådarna <3 


Tack än en gång till dig Jimmy Lindau som kom in och förändrade hela gruppens rekommendationer vintern 2017, det logiska tänket och naturlig behandling till tillfrisknad. Att du tillslut gjorde mig frisk från mina kvarvarande besvär var jag inte en uns tveksam till, det var bara en tidsfråga. Kommer alltid vara dig evigt tacksam <3 


Jag är idag även utbildad detoxspecialist, via Dr Morse. Det är mycket hans kunskaper som är källa till de kunskaper jag har idag. Jag utbildas även  kontinuerligt hos Naturterapeuten Jimmy Lindau.


Länkar lite videos nedan. Har du svårt med engelskan? Klicka på kugghjulet, klicka sen på översätt automatiskt, då kommer en rullgardin upp, scrolla ner till svenska. 

Borrelia i Biofilms

Vårt Lymfsystem

16 Tips för vårt Lymfsystem

Viktig video om filtrering (engelska)

Filtrerar dina njurar?


Text från Dr Morse. 
” No matter what your age, health is one of your greatest assets while you’re living your journey on this planet. For generations, man has been ignorant of his/her body’s proper nutritional needs. It is not difficult to understand the proper foods man should be consuming, which is simply reflected in the physiological design of the human species. Once called omnivores by many, humans are actually frugivores. Man’s diet should be predominantly fruits and vegetables, instead of dead animals, their milks, and dormant foods (grains & beans). 
Because of the type of foods and chemicals man has been (and is) consuming, humans have created a state of toxicity, genetic weakness, decay and degeneration of cells never before seen in any species. 
Understanding this and what one must do to reverse this is vital in the preservation of our species and one’s experience of True Health. There is so much misinformation, mainly because of big business, that man is confused and frustrated. 
May the Blessings Be, Robert Morse, N.D., D.Sc., M.H.” 
  

 

Skrivet av Natalie Kervén

 

Informationen på den här bloggen är inte skriven av läkare och ska inte ses som medicinska råd. Ta kontakt med läkare vid sjukdom.