Malins hälsoresa

Under ett och ett halvt år med besök hos specialiserade läkare inom olika områden Jag hade fått en kronisk ögonsjukdom  enligt ögonläkaren och hudspecialisten sa att mina hudproblem var något jag fick acceptera och leva med.

Jag ville inte acceptera det besked jag fick från vården och trots att jag hade förlorat allt hopp om att bli frisk, valde jag en annan väg istället för att ge upp.

I augusti 2016 sökte jag hjälp på annat håll och kom i kontakt med facebookgruppen Candida Cleanse Sweden, nuvarande Body Cleanse Sweden. Jag började äta enligt gruppens dåvarande rekommendationer. Jag hade varit mycket dålig under lång tid och några av mina värsta problem var:

 • en smärtsam urinblåsa
 • ett uppsvullet ansikte fullt med eksem och svullna ögonlock
 • en allvarlig inflammation i ögonen som gjorde att jag knappt såg något
 • flera akuta turer till akuten med organ som bara plötsligt gav upp
 • extrem trötthet och konstant värk i kropp och leder
 • immunförsvaret var extremt nedsatt

Jag kunde knappt äta något utan att utslagen förvärrades. Under en period kunde jag endast äta broccoli och råris. Att göra vardagssysslor som att besöka butiker blev till besvär eftersom dofter etcetera gjorde att symptomen med ögon och luftvägar förvärrades. På grund av utslagen i ansiktet så undvek jag att vistas ute bland människor. Jag drog mig undan.

Min kropp var överkänslig och reagerade på i princip allt och tillslut visste jag inte vad jag vågade äta eller göra. Det skapade en otrolig stress och oro inom mig. Jag ville inte leva såhär.

Det var i facebookgruppen som jag fick kraft att inte ge upp. Här fick jag tips och råd av andra som varit i liknande situationer men som blivit bättre. Det var skönt att dela med sig och man kände sig inte heller lika ensam med sina problem. Men tyvärr blev jag inte avsevärt bättre av deras rekomendationer så efter sju månaders kämpande med olika kosttillskott m.m.  kände jag att jag inte hade kraft att både fokusera på jobb, kost, vitaminer/tillskott och dessutom lyssna och ta till mig olika råd och tips på vad man skulle göra och inte. Det blev för mycket för mig och jag blev sjukskriven.

I samma stund ändrade Facebook-gruppen riktning och blev Body Cleanse Sweden.
Den nya inriktning innebar ännu en förändring i framförallt kostvanor som därmed krävde ännu en kraftansträngning. Men jag kände att detta var mitt sista hopp om att bli frisk så jag gav det en chans och i mars 2017 hade jag mitt första Skypemöte med naturterapeuten Jimmy Lindau. Detta möte blev början på mitt nya friska och hälsosamma liv.

Vändningen

Efter konsultation med naturterapeuten Jimmy gav han mig rådet att:

 • äta en vegansk kost då mejeri och kött försurar kroppen
 • göra en frukt- och örtdetox ett antal veckor för hjälpa och stärka kroppens immunförsvar

Jag var dock väldigt allergisk mot vissa grönsaker/frukter och det blev väldigt svårt att få i sig de mängder jag behövde för att rensa kroppen på djupet, men jag gjorde så gott jag kunde.

Bara efter en vecka med denna kost började det hända saker med kroppen.

 • jag blev piggare
 • min extrema trötthet försvann
 • värken jag hade i kroppen försvann successivt
 • min tröga mage blev bättre
 • även svullnaden i ansiktet försvann.

Efter ytterligare några veckor blev smärtan och problemen med min urinblåsa bättre, men inte helt bra. Den största skillnaden var att min energinivå förändrades rejält och hoppet inom mig kom tillbaka. Jag kände mig klarare i huvudet, som att en slags dimma försvann som jag inte ens visste att jag hade haft. Det var en helt fantastisk känsla.
Eksemutslagen i ansiktet var dock mycket svårare att få bukt med. Och eftersom det också var det som inte gick att dölja för andra var det extra jobbigt. Jag tog därför beslutet att resa bort ett tag. Så måndagen den 8 maj 2017 bokade jag en månads yoga och meditationsresa till Bali som jag fyra dagar senare skulle komma att anlända till.

Men innan jag åkte ville naturterapeuten att vi skulle hjälpa kroppen genom att prova homeopatmedicin.

Jimmy gjorde en ny konsultation och kom fram till en homeopatmedicin som han ville att vi skulle prova. Jag tog dessa tabletter kvällen innan jag skulle iväg. Morgonen därpå var inte eksemen lika röda och när jag några timmar senare landade på Bali och besökte toaletten på flygplatsen så fanns inga spår av eksemen längre. Det kändes overkligt. Bara över ett dygn hade alla eksem och svullnad i ansiktet försvunnit. Resan kunde inte börja bättre.
Den dagen förändrade mitt liv.

Idag

Under min sjuka period tänkte jag ofta på vad mitt liv hade för mening. Frågor som dessa kretsade ofta i mitt huvud

 • Varför drabbades jag? Jag som alltid tagit väl hand om min kropp med träning och hemlagad mat o.s.v
 • Vad hade jag gjort för att förtjäna detta och vad gjorde jag för fel som gjorde mig så sjuk?
 • Varför hittade inte sjukvården anledningen till mina problem?
 • Varför blev inget bättre med alla salvor och mediciner jag fick?

Idag har jag svaren och jag är otroligt tacksam för den hälsoresa jag gjort. Jag är stolt över att jag aldrig gav upp och att jag vågade ta en annan väg för att läka.

Från att ha varit väldigt sjuk i mer än två års tid mår jag idag bra. Idag kan jag känna en tacksamhet för denna hälsoresa. Resan har även lärt mig så otroligt mycket om mig själv och livet. Den lycka jag känner är obeskrivlig.

Jag har en dröm att få påverka, inspirera och motivera människor till en bättre hälsa. Idag vill jag vända allt jag varit med om till något positivt och dela med mig av min erfarenhet och kunskap. Därför startade jag en blogg som heter Hälsa inifrån, där jag bland annat delar med mig av nyttiga recept. 

 

Informationen på den här bloggen är inte skriven av läkare och ska inte ses som medicinska råd. Ta kontakt med läkare vid sjukdom.

Taggar: Hälsoresor, Symptom