Skydd mot Alzheimers och Demens

För oss är det ingen nyhet att frukt och bär gör underverk i våra kroppar, men vi blir ju så glada när det även kommer forskning som bevisar detta.

En studie som publicerades i tidskriften American Journal of Clinical Nutrition, visar att långvarigt intag av flavonoider från frukt och bär minskar risken för Alzheimers och Demens. Studien följde 2801 deltagare under 20 års tid, där man registrerade deras matintag. 

De som hade högst intag av flavonoider från apelsiner, päron och jordgubbar och andra plantbaserade livsmedel, hade 40% lägre risk att få demens om man jämförde med de som hade lägst intag. Man kunde också konstatera att dessa livsmedel även förbättrade cirkulationen i hjärnans blodflöde, vilket kan skydda den kognitiva förmågan senare i livet.

Frukt är det som detoxar kroppen allra bäst! Det gör våra kroppar mer basiska och motverkar inflammation. 

 

Läs gärna vårt blogginlägg om vilka livsmedel som detoxar kroppen bäst.